Panx Romana

Με τους Panx Romana θα έλεγα, έζησα τις εντονότερες στιγμές της μουσικής μου πορείας. Εκρήξεις δίχως όρια, συναυλίες ανεπανάληπτες, αλλά και εσωτερικές σχέσεις σε τεντωμένο σκοινί. Όλα αυτά έκαναν το γκρουπ μοναδικό και χαίρομαι που αυτόν τον καιρό είμαστε πάλι μαζί (Φρανκ, Γούντυ, Χρήστος, Δημήτρης) έστω και με ένα αβέβαιο μέλλον. Μήπως 30 χρόνια είναι πολλά;

Εντέλει εμφανιστήκαμε ζωντανά έπειτα από αρκετά χρόνια σαν καλεσμένοι στη συναυλία ενός πολύ φιλικού μας συγκροτήματος των TSOPANA RAVE την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005 στο ΙΛΙΟΝ και σε εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου που έγινε με πρωτοβουλία ενός άλλου φίλου του Θανάση Αλατά. Ήταν ιδιαίτερα καλά και για εμάς και για τον κόσμο που βρέθηκε εκεί. Η συνέχεια δόθηκε στην Κόρινθο στις 24/2/07 σε μια συναυλία υπέρ της κοινότητας ΝΟΣΤΟΣ με την φιλική μας συμβολή. Το πιο φρέσκο συναυλιακό μας νέο, αφού τα πράγματα δείχνουν να πήραν τον δρόμο τους θετικά εντέλει όσον αφορά την επανασύνδεσή μας, ήταν η συμμετοχή μας στην Rock Συνάντηση του φίλου Αβεσαλώμ στο Κιάτο στις 28/7/07. Τώρα μπορώ να πω με βεβαιότητα: Τα ξαναλέμε σύντομα.

Είναι Μάρτιος του 2014 και οι Panx Romana βρίσκονται και οι τέσσερις μαζί στο στούντιο ηχογραφώντας καινούργια τραγούδια για ένα cd αυτοχρηματοδοτούμενο που θα κυκλοφορήσει σε ανεξάρτητη παραγωγή αυτή τη φορά. Για να δούμε τι θα δούμε και ... πότε;

 

Μέλη

Frank - φωνή

Woody - κιθάρα

Χούλιο - μπάσο

Δημήτρης - τύμπανα

 

Δισκογραφία

Παιδιά στα όπλα (1987)
Αντάρτες Πόλεων (1989)
Σπάσε τη γραμμή (1993)
Διαγωγή Κοσμία (1996)
Κράτος Κλειστόν (1999)

 

Συμμετοχές σε συλλογές

Διατάραξη Κοινής Ησυχίας (1984)
12 Raw Greek Groups (1988)
Fragmenta... (1990)
Double Shot (1991)
The Opticoacoustic Bomb! (1991)
Faces vol.1 (1992)
Το Μαγικό Βοτάνι (1994)
Underground '97 (1997)
Underground '98 (1998)
Φάκελος Rock (1999)
Φάκελος Rock 2 (2000)
40 Χρόνια Ροκ - 52 Μεγάλες Επιτυχίες (2002)
Υπόθεση Rock (2014)

 

Συνεντεύξεις

OZ (Ιούλιος 1992)

Η Εβδόμη (Απρίλης 2000)

in rock (Τεύχος 82 Χειμώνας 2000)

 

Video clips

Χιονάνθρωποι avi 80 MiB

Birdy avi 71 MiB

Rock 'n' Roll βοήθειες avi 50 MiB

Ράδιο κατάληψη avi 40 MiB

Διακοπές στο χακί avi 38 MiB

 

Στίχοι

 

Spots

Spot 1

Spot 2

Spot 3

Spot 4

Spot 5

Spot 6

Spot 7

Spot 8

Spot 9

 

Ιστοσελίδα Panx Romana