Δημήτρης Δημητράκας

Η επιθυμία μου να πάρω το μικρόφωνο και να τραγουδήσω με την ψυχή μου έρχεται από πολύ παλιά αλλά για διάφορους λόγους άργησε κάπως να πραγματοποιηθεί. Τα τελευταία χρόνια μπόρεσα και πήρα την απόφαση να προχωρήσω μόνος στη δισκογραφία και ευτυχώς τα κατάφερα. Το 2001 και έπειτα από ένα ταξίδι ανάμεσα στην Αίγινα, την Ραφήνα και την Γλυφάδα που κράτησε τρία περίπου χρόνια κυκλοφόρησα το "Εστραγκόν" σε στίχους και μουσική των: Βικτώριας Τράπαλη, Αδριανού Παπαμάρκου και Άγγελου Σκορδίλη. Το 2005 έπειτα από δύο χρόνια δουλειάς βγήκε το "Μητέρα κλείνω" με δύο τραγούδια σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Φάκου, και δύο διασκευές. Η γνωριμία μου με τον Μιχάλη Μηλιαράκη το 2005 μάλλον δεν ήταν τυχαία. Μία χαλαρή φιλική συνεργασία στην αρχή με τραγούδια έξω από τα νερά μου, κατέληξε τελικά σε επίσημη δισκογραφία το 2007 με τον "Δρόμο της Στέψης" με οκτώ τραγούδια σε στίχους και μουσικές δικές του. Μια φιλική επίσκεψη στα Γιαννιτσά σε έναν παλιό μου φίλο και συνεργάτη από τους ΡΙΦΙΦΙ, και κουβέντα στην κουβέντα - τραγούδι στο τραγούδι, έφερε δύο χρόνια μετά (το 2009) άλλο ένα CD στην δισκογραφία μου με τίτλο "Αντιστέκομαι", με δέκα κομμάτια σε στίχους και μουσική του Νίκου Κατσιπόδη. Η επόμενη και βέβαια πιο πρόσφατη παρουσία μου δισκογραφικά (2014) έχει να κάνει με τους Ανδρέα Τριανταφυλλίδη και Μάκη Πολλάκη (συνθέτη και στιχουργό αντίστοιχα), οι οποίοι με την σειρά τους μου εμπιστεύτηκαν πέντε τραγούδια τους όπου και οι τρεις μαζί, σε ανεξάρτητη παραγωγή, κυκλοφορήσαμε αυτό το υλικό σε ένα μίνι cd με το οποίο θελήσαμε να δώσουμε χαρά στους εαυτούς μας πρώτα απ' όλα, αλλά και βέβαια στους προσωπικούς μας φίλους που μας συμπαραστέκονται και μας αγαπούν, όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους φίλους μουσικούς που συμμετείχαν, καθώς και αυτούς που μου εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους και τους στίχους τους σε όλους μου τους δίσκους. Έπεται συνέχεια…

 

Δισκογραφία

Εστραγκόν (2001)
Μητέρα κλείνω (2005)
Ο Δρόμος της Στέψης (2007)
Αντιστέκομαι (2009)
Μάντης και Φονιάς (2014)

 

Συμμετοχές σε συλλογές

PURE ROCK ΙΙ (2006)

 

Συμμετοχές

Salveo - όνειρα μιας άλλης νύχτας (2013)

 

Demos

Σχήμα Εστραγκόν - Σε Ακουστικό Ρόλο (2003)
Σχήμα Εστραγκόν - Ακουστικές Μπαλάντες Νο1 (2004)
Σχήμα Εστραγκόν - Nicole (2005)
Σχήμα Εστραγκόν - Ακουστικές Μπαλάντες Νο2 (2016)

 

Συνεντεύξεις

in rock (2001-2002 No 90)

Rock 'n' Roll (τεύχος 318 - Ιανουάριος 2006)

ZouglaTV.gr flv 135 MiB (Μαγική πόλη - Μάρτιος 2014)

 

Video clips

Το κορίτσι του μπαμπά mp4 24 MiB

Θ' αντιστέκομαι mp4 20 MiB

Μάντης και Φονιάς mp4 59 MiB

Πειρατές avi 49 MiB

Κι αν σ' αγαπώ avi 63 MiB

Ο Μπάμπης ο φλού (live με τους Έμμονο Γκρίζο - 2006) avi 19 MiB

Χρώμα (live) avi 63 MiB

Holywood Stage (live 2015-11-11) avi 53 MiB

After Dark (live 2015-12-12) avi 85 MiB

Σχήμα Εστραγκόν - Nicole (demo) avi 108 MiB

 

Στίχοι

 

Spots

Spot 1 (Μητέρα Κλείνω)

Spot 2 (Εστραγκόν 1)

Spot 3 (Εστραγκόν 2)

Spot 4 (Εστραγκόν 3)

Spot 5 (Βεάκειο 1)

Spot 6 (Βεάκειο 2)

Spot 7 (Ευριπίδειο)

Spot 8

Spot 9

Spot 10

Spot 11

Spot 12

Spot 13

Spot 14

Spot 15

Spot 16

Spot 17

Spot 18

Spot 19

Spot 20

Spot 21